19:15

Frövi IK

Referat: Stene IF - Frövi IK

Frövi vinner seriefinalen borta mot Stene IF
Måndagen den 27 juni var det toppmatch och seriefinal i närkefemman. Matchen spelades på natursköna Hagavallen i Åbytorp som ligger några stenkast från Kumla. Det var högsommarvärme och termometern visade 30+ vilket naturligtvis är krävande för spelarna men spelarna i båda lagen var förberedda och klarade värmen på ett strålande sätt.
Redan i matchminut 4 är Frövi väldigt nära att ta ledningen då Höijer fångar upp bollen på offensiv planhalva, sätter fart och går förbi back och kommer in i boxens högra kant och avslutar mot utrusande målvakt som gör en benparad och släpper retur, Toffe är het och får till ett avslut på returen men en back lyckas delvis täcka skottet och FIK får hörna. Hörnan slås in i målområdet och det blir halvfarligt innan Stene lyckas rensa till en ny hörna som blev resultatlös. Spelet är lite avvaktande och båda laget känner på varandra. Nästa halvfarliga läge är Frövis och det kommer via Wille som slår en crossboll mot Jesper, som finns på högerkanten, men tyvärr blev bollen en halvmeter för lång och går till inspark. I spelminut 10 får Ludde i FIK-målet göra sitt första ingripande och det kommer via ett instick i boxen som Ludde enkelt gick ut och plockade. I minut 11 får hemmalaget till ett högerinlägg som blir halvfarligt men FIK-försvaret reder ut situationen. Ibland small det till under matchen och det gjorde det i minut 13 då Manuel får sig en hockeytackling som medför ett gultkort till en spelare i hemmalaget. I spelminut 16 spelar FIK till sig en hörna som medför att Erik, i 2:a våg, får ett skottläge men boll över ribban. I matchminut 19 stoppar hemmalaget Höijer lite felaktigt och Frövi får ett bra frisparksläge. Jesper provar lyckan och drar frisparken mot mål men målvakt är med och räddar skottet. I minut 22 testar Stene ett instick i boxen men Calle i FIK:s backlinje är stabil och avvärjer situationen på ett bra och säkert sätt. I minut 26 skapar Stene två hörnor men utan resultat. Två minuter senare kommer FIK upp i ett farligt anfall och gör en instickare mot Jesper men hemmalagets målvakt är på hugget och rusar ut och tar bollen precis framför Jesper. I matchminut 32 kommer en kalldusch då hemmalaget får till ett ledningsmål (1-0) efter en tilltrasslad situation, framför mål, som uppstod i andra våg efter en hörna. FIK ger sig inte och fortsätter på sin spelplan och den ger resultat i matchminut 34 då Höijer snappar upp bollen strax utanför straffområdet och placerar sedan bollen otagbart i målvaktens högra hörn, kvitterat 1-1.. I matchminut 35 gör FIK ett bolltapp på mitten som vi räddar upp genom att stoppa en hemmaspelare som får med sig en frispark. Frisparken slås direkt mot mål och den är stenhård men Ludde är med och tippar bollen till hörna. Hörnan slås in mot mål men Jesper är med och nickar bort bollen. I minut 41 får Frövi med sig en frispark på offensiv vänsterkant, frisparken medför att FIK får chansen att rulla en fin fotboll på offensiv planhalva som sedan avslutas med en duell inne i straffområdet som hemmalaget vinner genom att rensa till en Frövi-hörna. I hörnas 2:a våg testar Calle ett skott som smiter strax utanför. Men några minuter kvar av första spelar Frövi till sig en hörna. Hörnan slås in målområdet där Jesper möter med pannan och många är på väg att jubla men på något sätt lyckas hemmalagets målvakt rädda nicken på mållinjen. Sista chansen i första blir Frövis då Höijer lyfter in bollen mot Anton som finns i boxen men utrusande målvakt hinner före annars väldigt bra läge för Frövi.
1-1 i halvtid.
FIK slarvar direkt i andra halvleks inledning som medför ett skottläge för Stene som ett FIK-ben styr till en hörna som blev resultatlös. I minut 49 testar Stene ett instick men Frövi har inga problem med att reda ut situationen. Minuten senare lyfter Stene in bollen mot mål men Ludde är med och styr säkert bort bollen. I matchminut 50 testar Stoffe en instickare mot Jesper men målvakt rusar ut och hinner före. I matchminut 52 passar Stoffe till Höijer som gör ett högerinlägg som Erik fångar upp. Erik går några meter mot mål, högt upp i boxens vänstra sida. och avslutar med ett skott som går i mål via ett ben i hemmalaget och Frövi tar ledningen (1-2). I spelminut 54 testar Stene ett instick i boxen men Stoffe reder ut situationen via en lång fot som sedan hamnar hos Ludde. I minut 55 slår Stene en långboll som hamnar i Frövis-box men Erik har inga problem att nicka bort bollen. I minut 57 spelar Oscar till Manuel som Stene måste stoppa innan det blev farligt och frispark till Frövi på offensiv planhalva. Frisparken lyfts in i boxen och det blir lite farligt men Stene lyckas rensa bort bollen. I minut 60 krigar Höijer till sig en Frövi-hörnan. Hörnas slås in framför mål där Höijer möter med pannan men inget mål då boll gick strax över ribban. Minuten senare testar Stene ett långskott men Ludde räddar enkelt. I minut 63 rullar Frövi upp ett väldigt bra anfall som avslutas med ett skott från Eliott men målvakt i Stene gör en väldigt bra räddning. Frövi får nästa farlighet och den kommer i minut 64 då Calle lyfter in en frispark i boxen. Det blir väldigt tilltrasslat framför mål men ingen lyckas peta in bollen men det var nära. Stene lyfter mer och mer långbollar som hamnar i Frövis box men Ludde i FIK-målet är väldigt säker och greppar inlyften på ett säkert sätt. I minut 70 spelar Oscar och Höijer flera fina väggspel och Höijer kommer in farkigt i boxen men inget mål. Minuten senare spelar FIK återigen ett bra passningsspel som avslutas med ett skott från Oscar men målvakt räddar. I minut 72 spelar Elias till Manuel som gör ett högerinlägg som Höijer möter med pannan men bollen smet precis över ribban. Minuten senare lyfter återigen Stene in en långboll mot Frövis box men Calle är välplacerad och nickar säkert bort bollen. I minut 76 försöker Stene få till en omställning men Frövis mittfältare sliter och jobbar ifatt och avvärjer situationen. I minut 77 fångar Höijer upp ett dåligt bakåtpass i hemmalaget och avslutar mot utrusande målvakt men bollen gick strax över ribban. Minuten senare lyfter FIK in bollen i Stenes box som Stene lyckas avvärja till en FIK-hörna. Det blir farligt på hörnan och i andra våg får Eliot till ett avslut som går strax utanför. Stens strategi är att fortsätta lyfta in långbollar i Frövis box men Ludde är bergsäker och greppar. Men några minuter kvar av matchen försöker hemmalaget få till en kvittering men FIK är med och avvärjer. I minut 93 får Frövi chansen, att utöka ledningen, då Erik och Oscar får till ett fint väggspel som sedan avslutas med ett skott från Erik som målvakt räddar. Stene sticker upp en sista gång och får med sig en hörna som blir resultatlös. Direkt efter hörnan blåser en bra domare av matchen och Frövi tar tre väldigt härliga poäng i femmans seriefinal.
Högt betyg till alla i Frövi för en fantastisk genomförd match - bra jobbat grabbar!!